Hällingsjö Hus AB

Ubbhult, 438 95 Hällingsjö

Tel: 0301-432 30
Fax: 0301-433 05 

 

Tolereds Gård, Angered

I Angered bygger vi för Studor AB, 11 st villor. Det är 1-planshus och 2-planshus. De ligger naturskönt bland skog och äng. Utmärkande för husen är att vi bygger dessa utan brytning av midja.

Hedins Bil

På rekordfart, 1 månad, har vi från en förfrågan till färdigställande, byggt ett tillfällig kontor för Hedins Bil i Kungsbacka. Det blir klart den 24 mars.

Lilla Dalavägen

2 st 3-våningshus med 3 lägenheter i varje hus. Det var en utmaning att bygga dessa hus med tanke på hur svår terrängen var, och att det var väldigt trångt bland de andra husen. Men vi är mycket nöjda med slutresultatet.

Peab Fröjas Backe

Området Fröjas Backe har nu dragit igång. I dagsläget är det 26hus med tillhörande carport/förråd och troligtvis kommer bygglovet för etapp 4 att gå igenom och då blir det 5 hus till. Första huset monterades v8 och kommer sedan fortlöpa med ett 1 hus i veckan tills de 26 husen är klara.

Provtryckning Skanska hus.

I området Tölö Trädgårdar utförs provtryckning av hus. Detta för att säkerställa att husen är tillräckligt täta. Kravet från BBR är 0,6 l/sek x yta. Skanska har ställt kravet 0,3 l på husen vi levererar. Provtryckningen visade att vårt första hus vi levererat hade ett läckage på 0,11-0,12 l/. Alltså långt under kravet från Skanska. Vi är glada och stolta.

SKANSKA, Tölö Trädgårdar, Kungsbacka

SKANSKA. Tölö Trädgårdar, Kungsbacka. 82 st villor. 3 st hustyper. Leverans 1 st / vecka. Vi visar bilder på utvecklingen....

JM Kvarnbyvallen, Mölndal

Här på området Kvarnbyvallen , Mölndal skall vi bygga 49 st hus. 27 st radhus. 12 villor och 10 parhus. Här kommer en bildström som visar byggnationen och hur det utvecklas..

Smakprov på hus byggda under 2014

Här visar vi hus som vi byggt under 2014. Det är en väldigt spridning på stilar. Från traditionell till väldigt "avancerade". Alla hus är unika. Inga "kataloghus" förekommer.

Villa Niklas Ek

I samband med slutbesiktningen passade jag på att ta några foton. Det här huset har en fasadpanel, 28x170 mm v-fas, som ger ett rustigt utseende. Genomgående hög standard.

Brottkärr, Ugglegårds backe

För Skanska uppför vi 26 st villor i Brottkärr. Området heter Ugglegårds Backe, och ligger ett stenkast från hamnen vid Amundön. Alldeles vid havet. Foton beskriver hur arbetet med husmonteringar fortskrider. Takten är att uppföra ett hus i veckan...

Villa Strannegård

Enplansvilla i funkisstil. Fasaden delvis i skiffer, och delvis i liggande 28x170 mm V-fas. Vi har levererat huskomponenterna och delar av entreprenaden. Färdigställd och inflyttad påskhelgen 2014.

Villa Öjersjö

Enfamiljshus uppförs i Öjersjö. Funkisstil med stora öppna ytor och stort härligt allrum/kök med dubbla skjutpartier ut till trädgården. Liggande kraftig panel för rätt utseende och aluminiumbeklädda träfönster. Dubbelfalsat plåttak förhöjer stilen ytterligare.

Hamnservice på Väderöarna

Vi har av JND Bygg från Hamburgsund fått ett uppdrag att leverera väggsektioner till en hamnservice ute på Väderöarna. Ett spännande uppdrag.... Följ monteringen på JND Byggtekniks blog. http://www.jndbyggteknik.blogspot.se/

Tillbygge Kåhög

Ett större tillbygge i kåhög. Förlängning av hus med 8x9,4m i två plan inkl kupa. Specialframtagen hattläkt för att man inte skall se skillnad mellan tillbygge och det gamla huset efter ommålning.

Sunna Strand, Tjörn

Ett hus vid havet. Varför inte på Sunna Strand på Tjörn. 12 st hus som ligger alldeles vid vattnet.

Villa Hjelte

På Näset i Västra Frölunda uppför vi en arkitektritad villa. Huset har stående 28x170 mm V-faspanel.

AAA 2014

För fjärde året i rad har vi uppnått högsta kreditvärdighet, AAA. Och detta under några år, som för de flesta husföretag, varit tuffa år. Vi är väldigt stolta över detta.

Julmiddag på Hällingsjö Hus produktion.

Traditionsenligt har vår leverantör av skruv, Arne Thuresson, bjudit upp till en riktig jullunch med alla delikatesser som hör till.

Åby Stallbacka

För Skanska och Sverigehuset levererar vi 48 st radhus. Här är ca hälften monterade. Och det blir väldigt bra. Tycker Skanska, och vi.....

Skanska, Brottkärrshöjd

Så här blev det.....

Olovs Hage, Kållekärr, Tjörn

Vår 1-plansvilla på 135 kvm boyta. Öppen planlösning med "ryggåstak" i vardagsrummet. Ger en härlig känsla av rymd....

Kolla Park, Kungsbacka klart.

Nu är alla 33 st hus i Kolla Park, Kungsbacka monterade och färdigbyggda. Förutom leverans och montering har vi haft invändigt snickeriarbete i vårt åtagande.

Skanska, Åby Stallbacke, Mölndal

Leverans och montering av 48 st radhus i olika utföranden. 10 st enplanshus. 19 st 2-planshus, och 19 st 3-planshus. Leverans umder höst, vinter och vår 2013-2014.

Sista husen, Skanska, Brottkärrshöjd

Det återstår endast 4 st hus, av 35 st, att montera. 2 oktober så monterades hus 32.

Hyreshus Alingsås Centrum

Hyreshuslevernas till centrala Alingsås. Konstruktion, färdiga väggelement och material till och med gips tillhandahålles av Hällingsjö Hus. Huset bygges och färdigställes av Svenska Phoenix AB.

Villa Borg, Skintebo Billdal

Vi fick en inbjudan. Det är roligt när man får uppskattning för väl utfört arbete...

Nybyggnation Bostadsrätter i Sävedalen

Nu går vi igång med det tredje huset i en rad utmed Göteborgsvägen i Sävedalen. Denna gång så blir det 6 lägenheter i bostadsrättsform. Vi håller likadan stil som grannhusen. Vi har fått väldigt positiva vitsord om de husen, så vi tror det blir bäst så....

Olovs Hage. Villa till Marie och Tony

Här ska vi visa upp byggets fortskridande. Följ förloppet under byggnationen.

Kontor & lagerlokal Marstrand

2-vånings bygge precis vid kajen på fastlandssidan av marstrand. Verkstad/lagerdel i bottenvåning och med kontor på ovanvåning.

Villa Bondö

Arkitektritat hus med obruten lärkpanel, rheinzinktak och structural glazing fönsterpartier.

Olofs Hage, Tjörn

"Vårt villaområde" på Tjörn. 24 st byggklara tomter i Kållekärr. Cykelväg till affär, skola, bank, m.m. En mycket trivsamt villaområde. Ligger högt med sol hela dagen.

Villa på Brännö

Slutbesiktning av ett hus på Brännö, i Göteborgs skärgård. Lite annorlunda. Båt ut och flakmoped till huset. Annorlunda är det också att bygga hus på en ö. Krävs mycket mer av logistik och planering för att det ska fungera. Här blev det bra...

Skanska, Brottkärrshöjden

Första huset monterat den 24 jan 2013. 1 hus i veckan. Foton tagna vid montering av hus 3 den 7 feb. 32 hus återstår.

Kolla Parkstad Kungsbacka

Under V38 så började de första väggarna byggas på vår fabrik på Katrineforsliden. Totalt så kommer det att levereras 33st kompletta hus och det sista kommer att skickas iväg under våren 2013. Uppdatering februari 2013. Nu har vi levererat 22 av 33 hus. Det rullar på med 1 hus varannan dag när det är radhus, och 1 hus i veckan när det är kjedjehus.

Hultet 1:16 Enplanshus

Nybyggt 1-planshus 163kvm boyta inkl garage på 56kvm i yttermått. Hus och garage är idag upprest och har en färdig utsida. Invändigt så är endast taket isolerat. Prisbild i färdigt utförande redo för inflyttning är 3275000kr. Önskar ni att själva ta över bygget i nuvarande skick eller har ni egna kontakter som ni vill nyttja så är även detta ok. Vi har inget minimikrav på vad vi måste ha med utan allt kan göras upp i samråd med er. Så tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor.

Hönekulla By

Villabyggnation i Mölnlycke, ”Hönekulla by”.3 fristående hus och 5 parhus. Krävande hus att producera i fabriken, då väggliven är väldigt höga. Väggelementen måste byggas liggande. Fasaden är med slät panel där överblecket är dolt bakom panelen. Väggar med väldigt lågt U-värde, 0,115. Nästan passivhusvärde. Just nu är 11 hus klara. Det sista parhuset färdigställs under våren 2013.